top of page
Tablet Huvudsida

MARSUND 30 Pris: 132.000€

En båt är ledig för sommaren 2019

 Demobåten är sjösatt. Välkommen på provtur!

MARSUND 30 är en välutrustad axeldriven halvplanande långfärdsmotorbåt och som en eftrerträdare till MARSUND 906 har den också samma erkänt goda sjöegenskaper som sin föregångare. En välfungerande båt gjord för sjöliv, utvecklad i skärgården under årtionden. MARSUND 30 med sin handgjorda ekinredning är en modern båt med traditioner, gjord för framtiden.

Salongen har en mörktonad skjutdörr ut, samt av en dörr mot förhytten. Den stora skjutluckan i taket gör utrymmet luftigt, det är ståhöjd i salongen (195-199 cm). Vid salongsbordet ryms fyra personer. Pentryt och styrplatsen är placerade på styrbordssida. Längs babordssida finns stuvfack.

Pentryt är utrustat med spis, kylskåp, tryckvatten, diskho, ett rymligt kärlskåp med skjutdörrar, tre lådor, skärbräde, samt utfällbar låda för sopor (varmvatten är extra utrustning). Större avställningsyta bildas då förarstolen fälls framåt.

Förhyttens kojer är drygt två meter långa. Med en tilläggsskiva bildas en tredje kojplats. På styrbordssida finns ett rymligt klädskåp med stång och hylla. Klädskåpets dörr fungerar också som dörr mot salongen. På babordssida finns ett extra skåp med dörr. Stuvutrymme finns på babordssida, samt under kojerna. Ovanför kojerna finns hyllor. En taklucka samt två fönster ger hytten ljus.

Ratten och reglaget nås bekvämt även då föraren håller utkik genom antingen skjutluckan i taket eller skepparens mindre lucka. Framför föraren finns utrymme för en stor kartplotter. Förvaringsutrymme för sjökort finns under ratten. Ett stuvfack finns längs styrbordssida.

Wc har dörr mot salongen. Utrymmet har ståhöjd (188 cm). Till utrustningen hör vattenklosett med septiktank och tankvakt, tvättställ med tryckvatten (varmvatten och dusch är extra utrustning), spegelskåp, glasställning, handukskrokar. Solventil finns i taket samt en ventil ut.

Då sätet på babordssida svängs upp bildas två utsiktsplatser för passagerare. Passagerare kan också stå och hålla utkik genom skjutluckan i taket. En två meter lång dubbelkoj bildas då bordet ställs ned.

I sittbrunnen under bänkarna finns rejält med stuvutrymme för fendertar, rep och övrig utrustning (sittbrunnens dynserie är extra utrustning). Med ett stadigt löst ben ställer man enkelt upp ett rejält utebord, Marsund 30 har en stor badbrygga med stege, som nås via en praktisk svängbar port. På badbryggan finns ett förvaringsutrymmen för ankaret samt ett utrymme för gasflaskan. Badbryggan samt durken i sittbrunnen är beklädd med syntetisk teak (flexiteek).

Marsund, byggd i skärgården,

för vår skärgård.

BÅTBYGGERI ARNE ANDERSSON, Marsundsvägen 39, 07390 STORPELLINGE

tel: 040 54 44 004, e-mail: marsund@co.inet.fi

bottom of page